Thursday, 6 December 2012

2
comment(s)

H.I.M




The cold winds are blowing
the leaves are falling to the ground
soon the snow will be falling
and my heart will be crying
but why??
because you're not around.

Another day is passing
and still we're apart
I don't understand, I don't know
but the pain is deep in my soul
how do I explain this to my heart?

You said you'd be there when I need you
where the hell are you now?
in another woman's arms holding her tight?
I can hardly make it through the night
without crying your name out loud.

don't you know that not a second goes by
that you don't cross my mind?
it's hard to believe that you still care
when months go by without a word
I must be blind.

Blinded by a love I feel
for a man who will never be mine
tell me how to turn it off
show me how to kill this love
throw the switch so it will die.

I think I'm slowly losing my mind.
how can I forget you?
You're the one true love I've ever known.
the cold seeps into my bones
and my heart is turning blue.

My friends think I'm crazy
for caring so much
that I'd gladly risk everything
to be in your arms once again,
to feel the magic of your touch.

I know you're not Prince Charming
but
you're the closest thing I've ever seen 
and I love the way you care about me before
I just want you to be faithful in our relation
and once again my "sun" will shine
I'm sure you know what I mean.

Please....
I'm begging u
show me that you still care
warm my heart and our destiny
clear the fog from my head
prove that you'll always be there.





sharing is caring

Tuesday, 4 December 2012

3
comment(s)

1st Giveaway by Chirp-chirp!

hai korang....
seperti yang dijanjikan, aku akan update satu entry bout GiveAway...
harap maaf sebab menganbil masa yang lame... maklum la, sibuk dengan hal VVIP... puuihhhh! 
okay la...
GA ni aku join dari blog cik sha si cantik manis... ha ape lagi skodeng la blog dia tuh...
tapi kalau nak skodeng tu, ha, tekan la kat gambar bawah ni yer... direct terus ke GA tuh..


syarat2 dah terang lagi bersuluh dinyatakan pada entry tuh... korang pon boleh join... yela, boleh jugak tambahkan entry korang kan3?? hehehe... lagipon tak perlu korang pening2 fikir untuk next entry nak post ape..sampai migrain dibuatnya nak fikir sal entry kan?? kuikuikui...

binatang yang comel2 kat banner tuh ada namanya... korang boleh tekan sini kalau nak kenal nama kiut miut mereka itu.. ( mereka??? )  ^^

kalau diberi pilihan, aku nak yang nama BEBEAR tuh,... sebabnye coklat ialah salah satu warna peberet aku..lagi satu, macam biskut teddy...chumiillll....geram sehh.. nak gigit2 je... :D
 
sekarang aku nak tag kat blogger lain... harap mereka pon join jugak GA ni.. korang yang baca entry ni pon jom la join jugak...

tag :::
shazika.
acik
puteri kasih
eitcha
mee string

okay, tenx luangkan masa untuk baca entry ni... :)

sharing is caring

Monday, 3 December 2012

4
comment(s)

I'M BACK


hai readers...
apa khabar? semoga sihat walafiat hendaknya.... amin...
2minggu aku menghilangkan diri and bercuti dari skodeng blog2 ohsem korang..hehe
semalam 2Dec tepat pukul 7.30 pagi aku dah terpacak kt UiTM Puncak Alam untuk pendaftaran semester baru...
then lepas daftar terus aku dapat kolej..
aku ingat boleh la aku nak update blog semalam, tapi hampehh...
aku terpaksa berhempas pulas  kemas bilik,cuci toilet and bilik mandi... aku tak tahu la, rumah yang aku duduk ni penghuni lelaki or perempuan... aisshh...
tak lalu aku nak mandi mase first time masuk tuh,,,
macam rumah hantu pon ada... seram aku tengok.. tak nampak rupa toilet langsung... ayoo...
lepas marghrib, aku berdua ngan member aku memulakan kerja2 kumbahan and jadi makcik cleaner tak bergaji.. uhuhuhu...
lepas sejam, baru la nampak rupe bilik mandi ngan toilet.... fuuhhhh....hajat nak bukak blog terbantut dan terpaksa dilupakan... letih sangat pindah barang2 masuk kat kolej baru..
alhamdulillah semua dah selesai...

pejam celik pejam celik dah masuk semester baru...
aduhai...
cepat kan waktu berjalan... kalau boleh undur masa, nak je aku kembali zaman kanak2 aku dulu... riang gembira tanpa memikirkan masa depan,malah tak tahu masa depan tu apa... kuikuikui  teruk betul aku ni... 
haaa sekarang, bila dah sedar diri ni dah besar, baru la duk runsing fikir masa depan... itu ini begitu dan begini.. harap2 semuanya berjalan lancar... InsyaAllah.. :)

first kuliah aku akan start petang ni...
alamak!! aku paling lemah kalau bab2 pakai kad matrik...
aku bukan pakai pon, just nasib aku je baik tak pernah kena saman ngan pak guard...
tapi memandangkan hari ni first kuliah aku.. dengan semangat yang berkobar-kobar, aku akan melangkah ke dewan awal bersama kawan2 aku...dan takkan dilupakan kad matrik.. ( untuk hari ni jer ) kihkihkih ~~bapak skema ayat aku...



okay la...
aku nak chow dulu...
nanti aku nak update bout GiveAway...
hope korang boleh join jugak keyh... :)
terima kasih atas masa yang korang luangkan tuk entry ni..


sharing is caring

Monday, 19 November 2012

10
comment(s)

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE


hai awak2.... aku nak ajak korang berAktiviti nih.. ( bodohnye ayat aku ni ).. errr ape kate korang join GA kat atas ni... ala, bukan susah pon, mudah je.. semudah ABC.. hehehee.. try la join GA ni.. mane la tahu kot2 tuah korang menang.. InsyaAllah... korang nak tahu camne kan?? ha, korang klik je la kat gamba atas tuh.. aku dah letak link dah.. pandai2 la korang memahami syarat dan terma GA tuh... ( ayat cliche ) ala, tak ambil masa lame pon, 5minit je dah boleh post entry kan3?? okay la, aku nak tag jugak kat blogger yang selalu skodeng aku punye blog ni... hope korang pon join jugak ye GA nie.. ape tu orang cakap, sharing is caring kan... :) 

aku nak tag kat ::

 **dah alang2 korang baca entry aku kan, meh la follow aku sekali ( promote sket )... 

sharing is caring

Friday, 16 November 2012

6
comment(s)

MENUNGGU HARI ESOK



wooooaaahhhh!!
waiting for tomorrow????? 
is this the most beautiful moments that I wait for so long?
of course la derrr..
esok last day aku praktikal kat hospital kajang... yeyy!!!
lepas tu boleh la aku horaayyy nak balik kampung...
sape nak ikut aku balik kg? jommmm.... terengganu je, yang lain tak payah :P
p/s :: tambang sendiri keyhh.. hehehe

wey, kampung halaman sedang menunggu kepulanganku.. :)
aku dah plan banyak benda kat kg ni,. siap list aktiviti lagi.. hahaahaha.. semangat giler nak balik...
secara automatik aku akan jadi vvip bile balik kampung...puihhhh!! ade je aktiviti aku buatt,,.. memang tak lekat kat rumah lerr siang hari..

okay blog, bersedia la untuk bersawang lagi...ceeee... dah tahu kot, blog aku akan bersawang bile aku balik kampung.. yela, bila dah balik sane, laptop pon akan jadi sarang tikus... hahaha... aku akan update new entry bile aku dah masuk sem baru.. ala tak lame pon, cuti aku 2 minggu je..

sedih kan?? orang lain dapat cuti sem sebulan lebih, tapi aku pulak 2 minggu je dapat.. aisehh...
hope dato' Sahul baca entry aku nih... kihkihkih.. sekurang2nya dia tahu jugak bebudak nursing tak dapat banyak cuti... dato' Sahul, kesian la kami ni pelajar nursing UITM Puncak Alam yang tak dapat cukup masa bersama keluarga seperti student lain.. :)

okay la, aku nak siapkan uniform aku untuk last day praktikal esok... harap semua berjakan dengan lancar.. amin... untuk kawan2 yang akan pulang ke kampung, berhati2 di mana saja anda berada... 


 mood > > >  m e n g h i t u n g h a r i  


sharing is caring

Tuesday, 13 November 2012

9
comment(s)

AinHaqis' Giveaway


hai korang.,.jom join AinHaqis giveaway... korang juz klik je kat gambar kat atas ni taw...
tenx  :)

tag kat korang yang ohsem  :D

sharing is caring

4
comment(s)

happy deepavali

hai korang...
lamenye aku tak blogwalking...rindu pulak nak skodeng blog ohsem korang tu...almaklumlah aku sibuk menjalani rutin harian aku kat hospital...
oh, lupe.. minggu ni aku dapat praktikal kat hospital kajang...perghhh.... jauh beza dengan hospital yang aku pernah pergi sebelum ni...
sebelum ni aku pernah praktikal hosp klang, hosp sg buloh, hosp selayang...
bila dah dapat kajang, semua berbeza... 
yela, hospital lain bertingkat2, tapi kat kajang, ade 3 tingkat je...
sangat sempit,.. tapi takpe lah...
yang penting aku dapat jugak tolong orang sakt kan.. 
alhamdulillah....

eh, kenapa aku buat entry nih? ape kena mengena dengan aku praktikal????
camni hah citernyee...
pesakit aku kebanyakannye hindu...so, semalam agak sedih la tengok diorang...baring2 kat katil, setiap masa tengok jam...tunggu masa yang ditunggu2 nak merayakan deepavali..
macam kita jugak orang ISLAM, mesti sedih kan kalau beraya kat hospital...

yang lagi sedih, ada aunty tu, dia baru je lepas operation potong kaki...
dia cakap kat aku dia sedih sebab esok nak raya, dah dua2 kaki takde...asalnya kaki kanan je yang takde...

tup tup, kene buang jugak yang kiri.. sebab ade infection... tambah2 lagi, dia ade diabetes mellitus...
memang tak boleh nak biarkan..
so, kita ni yang masih cukup tangan, kaki dan segalanya, bersyukur lah dengan apa yang kita ada... gunakan sebaik2nya... insyaAllah...
berbalik topik entry kita, korang tahu macam mana perayaan deepavali tu dirayakan?? haaa, yang tak tahu tu meh nak kongsi ngan korang..

info mengenai perayaan deepavali ::
seperti yang kita tahu, perayaan ini disambut oleh masyarakat hindu.. biasanya dirayakan dalam bulan Oktober atau November iaitu pada bulan gelap yang bernama ' aippasi '.. so, diorang akan pasang pelita sebab percaya bahawa kecerahan mengatasi kegelapan, kebaikan mengatasi kejahatan, keadilan mengatasi kezaliman dan kebijaksanaan mengatasi kejahilan... pada pagi hari, mereka akan menyucikan tubuh badan dengan memakai sedikit minyak di kepala dan mandi.. pendek kata, mandi minyak laa..  dan kemudian mereka akan bersembahyang.. tak kisah la di rumah atau di kuil... lepas sembahyang, mereka akan berkunjung ke rumah saudara mara dan surirumah akan menyediakan kotak2 berisi manisan dan membawa apabila berkunjung ke rumah saudara mara.. rangoli ( lukisan yang dibuat daripada tepung beras berwarna-warni) akan menyambut tetamu di depan rumah,..




okayy....dikesempatan ni.. aku nak ucapkan HAPPY DEEPAVALI kepada semua masyarakat hindu... :)



sharing is caring

Saturday, 3 November 2012

14
comment(s)

welcome november

hai korang :)
say welcome to november.. :)
pejam celik pejam celik dah masuk bulan november...
lagi 2bulan nak menjelang tahun 2013... aishh..
cepat tul masa berlalu kan...



ada 3 tarikh penting bulan november ni...
## 7 NOVEMBER - b'day akak aku
## 16 NOVEMBER - bday abang aku
### 17 NOVEMBER -- mau balik kampung !!!!!!! yeeeehhaaaa....

januari --> februari --> mac --> april --> mei --> jun --> julai --> ogos --> september --> oktober
ape aku buat selama 10 bulan tahun ni weh???? toink toink toinkk!!
 okay, kau buang masa dah 10 bulan asma oiii...
bile agaknye aku nak pandai gunakan masa dengan betul...tak efficient langsung hidup aku selama 10 bulan... aduyaiii runsing denn...
macam ni nak kahwin????? puihhhh...! karang suami ke mana, anak ke mana,.. terkontang-kanting... kihkihkih... mungkin aku dah jadi calon reject disebabkan entry ni.. hahahahha...

sekarang dah november...
kesedaran perlu dipertingkatkan... ceewaaahhh !! ape yang aku sedar 1 je.... umur akan naik satu anak tangga,.... haayyyaaaaaaaaa..... tulunnnnnnn laaa.... **kalau la boleh kembali zaman kanak2...... hehe

tuk reader aku, korang punye azam tahun ni dah tercapai belum??? haaa, kalau belum tu, jangan duk sibuk azam baru tahun depan la yerr... anjak je azam lame... kuikuikui...

okay, chau dulu la yer...
selamat skodeng, selamat singgah, selamat membaca, selamat mengomen dan selamat segala-galanya...
muahhh!!! 

sharing is caring

Wednesday, 31 October 2012

13
comment(s)

nurse to be

hai korang,..
apa khabar hari ni :) harap2 sihat2 la semua yer... aminnn..
malam ni aku rajin pulak nak update entry..

....NURSE TO BE....
semenjak aku berkecimpung dalam dunia missi dan perubatan ni, selalu je dengar ayat sama dari orang sekeliling... tak kisah la member ke, anak beranak ke mahupun orang luar...
selalunya diorang cakap, untung la dapat jadi nurse... camne ye nak cakap?? err memang la untung sebab banyak sangat advantage yang aku dapat setiap kali aku praktikal kat hospital tu...
macam2 dapat pengalaman baru... dan yang paling best, patients yang aku jaga kebanyakannya ramah2... kadang2 kalau ada patients yang nak discharge, diorang belikan aku ole2 sebelum balik... best kan?? tapi aku tak pernah mengharapkan balasan apa2 pun.. lagi satu kan... bila dah selalu berhadapan dengan orang sakit, confirm2 akan timbul perasaan insaf dalam diri...dari situ jugak boleh kita ubah apa yang tak betol dalam diri kita... tambah2 bila jaga wad yang hari2 ada orang meninggal.. bila kita nak uruskanjenazah tu, sayu je hati...

okay next.. sebut pasal jenazah, aku teringat pulak member aku pernah tanya,,. eh asma, ko jadi nurse kene mandi mayat ehh?? aku tak berapa minat sebut mayat , jadi, aku guna jenazah okeh...sebenarnya takde la macam tu... pasal mandi2 tu akan dihantar kepada yang pakar bahagian tu.. kitorang nurse akan cuci2 luka yang ada dan uruskan jenazah tu untuk hantar ke tempat mandikan jenazah atau hantar ke rumah keluarga...  memang la kitorang ikat2 and masukkan kapas kat tempat yang patut, tapi itu belum dimandikan.. :) kat situ la kot ramai yang anggap nurse pon mandikan jenazah... takde lah...

ada yang paling lawak aku selalu jugak dengar... entah kenapa kan, bila ada je orang tahu kita ni nurse mesti ada ayat ni.. weh nurse boleh la ko ejas abang doktor... mau tak tersembur air kalau tengah minum... errr kalau nurse memang kena cari doktor ke??? aishh.. makin tak terurus la aku kalau laki aku doktor.. ini ape, missi je ponn... 7jam kerja, 7 jam berdiri... doktor lagi laa  dasyat..best kan?? huh!  bile balik je, mau je tercabut kaki ni... huhuhu.. jadi, stop la buat andaian bukan2... kadang2 terseksa jugak jadi nurse sebab takde masa nak rehat... orang lain apa tahu... boleh dia cakap hot?? adoyaii.... 

bila dah amik nurse ni,time aku balik kampung... mak, abah and family selalu tanya, dik, bawak balik alat tekanan darah tak?? tolong cek tekanan darah... amboii... mau je aku aku buka klinik kat umah aku.. huhuhu
bila dah balik kampung, macam2 bab kesihatan aku kena jawab... itu ini..dah macam advisor pulak aku kat kampung tu.. aduhai... tapi syukur alhamdulillah.. insyaAllah aku dapat jaga keluarga aku.. banyak yang dah aku belajar..takkan nak sia2kan ilmu kalau boleh digunapakai.. kan kawan2??

banyak2 soalan, satu ke soalan paling hot dah berbuih2 nak jawab.. soalan yang macam ni aku liat sikit nak jawab.. ' dik, memang minat nurse ye?? ' teeetttttttttt... aku malas nak story sal ni... kihkihkih

okay la... sampai sini je la untuk hari ni.. aku pun dah penat... nak tidur... simpan tenaga untuk bekerja esok hari... :)

yang ikhlas :: nursing student UITM Puncak Alam, Selangorr..


sharing is caring

Sunday, 28 October 2012

0
comment(s)

selamat hari raya aidiladha

hai u...hehe
lame tol aku tak meng'update'  kan??
alamak!!!! kotornye blog ni... !!! grrrrr....
so, pada petang yang agak suram ni, aku luangkan sikit mase kat sini tuk sapu & menge'mop' sarang labah2, anai2, semut and ape2 habuk kat blog aku ni..
syuuhh syuuhh.... 

see???
dah bersih.... 
okay, jomm mulakan entry dengan blog yang dah bersih ni.. puiihhh...! 

rasanya masih belum terlambat tuk aku ucapkan selamat hari raya korban kepada anda semua... selamat hari raya la ye... aku menyusun sepuluh jari memohon kemaafan jika ada salah dan silap yang mungkin sengaja atau tidak disengajakan..pssttt...ada kenduri tu, jemput2 la ye.. kihkihkih

permulaan yang agak skema, tapi ikhlas dari hati si gadis biasa ni.. kihkihkih

ni aku nak pesan sikit, mentang2 la ni musim raya korban, korang jangan duk buat tak sedar diri makan daging tuh,, nanti mulalah duk sakit kepala, tekanan darah naik melambung...kolestrol pon bertambah.. ayyooo...
masalah negara tu... jadi, beringat la ye sebelum makan tu... makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang...  ingat pesan nurse ni yer.. :) 

okay la,.. sampai sini je la yer tuk hari ni... 
nak berehat pulak, letih berjalan jauh semalam...
akhir kata,
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA buat semua umat Islam  :)



sharing is caring

Monday, 8 October 2012

2
comment(s)

selamat hari lahir abah !!

selamat pagi kawan2 !!
amboi, ramai lagi ye yang membuta...eh? aku bangun awal?? pelik ! actually,  aku eksaited bangun awal hari nih.. selalunye pas subuh, aku tergolek lagi sambung tidur.. tapi hari ni tak.. baik kan aku?? hahahahha... 

pagi ni, bukak je mata, satu je aku ingat.. hari ni hari lahir abah aku,... then aku terus capai phone mahal aku ( nokia 3315 ) dengan harapan nak wish bday abah..tapi tibe2 keluar suara pompuan..
apa???abah aku ada skandal ke??
 pompuan tu cakap,.
" ini ialah peti mel suara untuk no ********** bla bla blaaaa. "
okay, baik lah... tenx abah coz sudi off phone... frust !! haha... abah, kenapa perlu pagi ni jugak nak off phone?? kecewa tak ayat aku?? then apa aku buat?? aku terus kol mak aku.. tapi sayang, tak angkat... mungkin mandi.. ni yang susah ni duk jauh... aishh...30 minit lepas tu, mak aku call.. tapi lagi sekali aku kecewa.. mak aku cakap abah baru je keluar pergi beli nasi... nasib kau la asma.. yang pasti kau nak jadi anak abah yang pertama wish tahun ni... aku yakin akak2 n abang2 aku yang lain belum call.. 

tepat pukul 10.30am, aku sekali lagi try call abah.. yess !!! finally... dapat jugak wish and be the first who wish his bday.. 

special for U abah :
firstly, i wish u... 'HAPPY BITRHDAY ABAH'... 
seperti biasa,, ayat common... tapi ikhlas dari hati... :)
semoga panjang umur, murah rezeki , may God bless u... semoga hari2 yang mendatang akan disinari dengan kebahagian selama2nya...tenx a lot 4 being a good father... abah besarkan adik sampai adik kat U sekarang..mungkin pengorbanan abah tak akan dapat dibalas sebagaimana yang telah abah curahkan, tetapi adik janji, adik akan selalu buat abah tersenyum dan terus tersenyum... adik akan buat abah bangga dengan adik.. itu janjiku padamu,.. cewahh !! hadiah?? tunggu adik balik lagi dua minggu tau.. :) and lastly, abah memang abah yang TERBAIK kat dunia ni... I LAFF U... muahx!




sharing is caring

Sunday, 7 October 2012

0
comment(s)

my new header


apa?? header baru?? 

apa aktiviti aku hari ni yer??
hari ni aku luangkan masa aku tuk jalan2 kat blog.. macam2 blog baru yang aku jumpa... dah puas menilik and skodeng blog, aku mula terfikir nak tukar header... so, aku mulakan la kerja2 tu.. memandangkan aku ni memang tak kreatif, so aku terpaksa la cuba jugak tuk keluar dari kepompong tu.. tapi, FAILED jugak.. kihkihkih.. ** kau tak akan prnah kreatif asma oii...

edit punye edit, dah siap... agak cincai la keje aku sebab nak bersiap untuk  mandi and solat marghrib pulak..dalam masa 30 minit, aku pun dah siapkan 1 header yang simple... memang tak lawa macam blog korang,.. ** ade aku kisah ~~

hasilnya...
taraaa!!!!!

tak payah nak tunjuk sangat la kan :P



ha, ni antara susunan header yang pernah aku guna...





akan datang??? hahaha... tengok la mood aku... aku ni malas bab2 camni... 
okay la... bubye, !

sharing is caring

Saturday, 6 October 2012

4
comment(s)

tolong utamakan keselamatan penumpang !!

waahhh ! tajuk kemain serious lagi yer...  kihkih... okay2... aku ada benda nak cerita ni.. cerita sensasi ke??? hahaha.. tak payah nak gosip sangat la kau... satgi tak pepasai mulut aku kene gam... orait ! elakkan story sal orang dan elakkan dosa ye.... dosa aku dah banyak tak tertanggung, apa kejadah nak pikul dosa lagi mengumpat ngan korang.... tak kuasa andeh... 

berbalik pada tajuk entry ni.. aku agak marah pada driver bas rapid yang  aku naik petang tadi...blurr ke ??????? biar aku story dari mula keyh.. tak payah nak buat muka blur..,. teruk benor nengok,... 

PART 1
kisahnya bermula selepas aku berperang dalam dewan exam... aku dan sahabat2 aku dah plan nak keluar ke Klang Central tuk beli tiket balik kampung... so, lepas zohor, kami keluar la pergi tunggu bas kat tempat biasa... tunggu punya tunggu, lame jugak nak nampak batang telinga si rapid KL... 

PART 2
lebih kurang 40 minit menunggu, akhirnya sampai la bas tu... bas tu macam dritf wo wa cakap lu der... dia punye break, tolak api je takde keluar kat tayar bas tuh... bapak punye gangster driver ni...so aku dan sahabat2 aku terus bergegas dan berebut2 naik bas.. cam budak tadika nak naik bas,.. siyes aku cakap, kalau adik korang yang umur 4 tahun pon boleh gelak plus geleng2 kepala tengok bebudak U berebut naik bas... dalam masa kitorang nak naik bas tu, ada terdengar si abg driver ni herdik salah sorang daripada penumpang.. ala, setakat nak suruh tunggu jap nak bagi tiket, panggil elok2 pon boleh kot... takde adab betul...

PART 3
dah puas berebut, masing2 amik sit kat belakang.. actually driver bas ni baru first time kitorang nampak,,.. mungkin orang baru... dah settle semua, bas pun bergerak... siyes laju wey dia bawak...dalam hati ni, nak je aku cakap, 'bro, kitorang nak hidup lagi,.. kalau nak mampus pon, jangan bawak kitorang'.. tapi kekuatan aku cuma dalam hati je... :) ** penakut 
kampus aku ni dah la berbukit2... pusing2 pulak tu... boleh selambe je dia bawak laju..  macam kat litar sepang ada jugak tadi... cam roller coaster pon ada... 

PART 4
masa on the way ke Klang Central, aku sangat2 tak puas hati dengan mamat driver ni.. rasa nak pergi bawak je bas tu... nak tahu kenapa? ha, meh nak habaq mai...

pertama : tengah2 dia syok drift kan, aku ternampak kaki dia... boleh dia letakkan kaki dia kan atas benda apa ntah.. aku tak tahu apa name.. tapi aku akan tunjuk pic.. then cara dia drive tuh, macam dia tengah tengok tv sambil makan kuaci.. dan kitorang ni penumpang tengah tengok drift.. tak ubah macam tengah santai... aku sempat jugak snap gambar time tu.. nasib baik mane je aku pergi, aku akan bawa kamera ( lately) 

kedua : yang ni baru aku perasaan.. si driver ni tak pakai uniform rapid KL.. aku tahu, undang2 baru, semua driver wajib pakai uniform masing2 waktu kerja... so, tuk brader ni, apa kita nak buat??? terang2 nampak dia langgar undang2... aishh... I^$^&I$%^
driver2 yang lain, aku tak pernah nampak diorang pakai t-shirt biasa selain uniform diorang tu..

ketiga : boleh dia silangkan tangan kat belakang kepala... stereng?? dia biarkan camtu jer.. yang ni kau tak sempat nak snap.. rugi betoi.. dah la jalan kat situ sibuk, tambah2 lagi dia bawak mengalahkan F1...tak mau kalah punyer.. mane tak takut nye aku... 

keempat : dah la dia bawak laju, pastu ada la geng2 foreigner kat bus stop tu tahan bas, then skali lagi dia break mengejut.. bila foreiner tu masuk, dia mula marah2 si foreigner tuh.. kesian giler aku tengok... sumpah aku rasa cam nak koyak2 je muka si driver tuh... 

ni gambar yang sempat aku snap.. aku tak tipu kan?? nah bukti,..


PART 5 
lame aku menyirap kat dalam bas tu, akhirnya sampai jugak ke Klang Central... alhamdulillah...selamat sampai ke destinasi.. and finally, aku dah dpt tiket balik kampung... hooreyyy !!


tenx my photographer :)

mood ::: tak sabar nak balik kampung !!!


sharing is caring

Wednesday, 3 October 2012

8
comment(s)

bila si nakal kesayangan jadi hero !!

hye..
adoyy..
seharian melayan running man, sampai tak sedar hari ni aku dah buang masa..
yeyy !!
teruk betoi...
huhuhuhu....

okay, sebelum aku menelaah pelajaran aku, aku nak tayang sket ragam si kesayanganku...
sape??
namenye koy dan jijo tau...
ragam dua ekor ni la selalu wat aku geli hati...
nakal....
dan sangat comel...  :)

jom kite tengok...

ini si koy yang sangat memahami :)
**pendengar yang setia..

haii !! nama saya koy... :)

 jom tengok sesi photoshoot si koy ni...









gambar last ni maybe kabur, tapi aku nak tayang jugak.. ! haha..

eh eh, tunggu dulu...
ada lagi..
ini pulak si jijo yang aktiff....





apa jadi bila mereka bergabung???? 

jeng jeng jengg....





and dalam banyak2 aku snap, ada 1 keping gambar yang buat aku tersengih...
nak tengok gambar mane??
boleh ajerrr....

haaa...

si koy tidur atas jijo... :)
sweet kan???
gambar ni tak tipu taw...
muke selumber badak je tidur...

okayla korang,
cukup la tu kot,...
nanti panjang pulak entry ni...
muak pulak korang yang baca kan...
okay, lastly
i laff u koy n jijo...
my KJ...  muahx !!


sharing is caring

Tuesday, 2 October 2012

0
comment(s)

thanks to Allah :)

apa khabar orang2 kampung sume??
blogwalking lettew..
okay okay...
jom story...
:)

dunia oh dunia...
hebat kuasa Tuhan kan..?
nak tahu kenapa??
ala, tak payah laa...
entry ni bukan tuk ceramah pon..
maklulm la kan, aku bukan arif sangat bab2 agama... 

untuk beberapa hari ni, aku rasa diri aku tenang sangat...
masalah yang banyak buat aku kusut, dah dapat settle dengan baik...
alhamdulillah...
aku bersyukur sangat..
aku dapat jalani hari2 aku dengan begitu tenang...
begitu juga study...
kalau dulu, aku susah nak tumpukan perhatian atas sebab2 tertentu yang selalu bermain di fikirann...
tapi sekarang??
yang jadi masalah cume penyakit harian aku..
M.A.L.A.S
ttteeettttttttt.....

oiii asmaiza...
bile ko nak rajin haa???

errr ni pon nasib aku dah deactivate akaun mukabuku...
kalau tak, bersawang la buku aku..
final pakai cincai camtu je la kot..

aduhai abang Mark Zukerberg...
wabak apakah yang sedang menular ini..????
tolong hentikan virus ber ' FB ' di kalangan  student2 kat Malaysia ni bro...
lu tolong tutup terus pon lagi okay kot...

** err mampuih aku satgi orang mai serang aku...fb punye pasal...ade lawan pedang samurai lak.. kuikuikui


jadi..
kesimpulannye di sini, jangan biarkan masalah membelenggu di benak fikiran anda..
setiap masalah pasti ada penyelesaiannya...
insyaAllah..
yang penting, jangan cuba berusaha dan buang rasa EGO sejauh mungkin..
kerana EGO boleh memusnahkan anda.. cewaahhh !! takut der wa baca ayat tuh...
hahaha~~~

okay la..
mud study aku dah on the way...
aku nak amek feel study plak..
tuk u ols, selamat ber'blogwalking' ya...
and wish me luck for final...
laff u..

see u next entry...
bubye.. :)


sharing is caring

Sunday, 30 September 2012

1
comment(s)

rindu budak pendek !

masa :: 4:30 am
mood :: tak boleh tido !!
plan : melakukan aktiviti ntah pape
result :: haprak and tension..

teeetttt...
jam sekarang tepat kul 4.30...
aku masih lagi segar dan hanya mampu melihat roomate aku tidur...
haaiiyaakk...
datang la ngantuk wehh !!!!
tension aku..

oleh kerana sebab because aku tak boleh tidur, aku mula la mencari kerja..
teringat pulak si pendek aku.. :)
oit pendek, mu duk wat mende tu?? aku rindu mu..
( loghat ganu )
 law tak faham, sile google k.. :P

aku tetibe teringat si pendek...
si pendek ni kawan aku yang paling rapat ngan aku..
kawan ke?? eh bukan kawan..
dia sahabat aku..
aku mula mengenali insan bernama Nurfatin Naiema bt Nazran ni dari darjah satu lagii...
ada lagi kawan2 sekolah rendah aku yang aku masih contact and rapat...
nanti aku cerita kat korang k??

sekarang aku juz nak cakap kat pendek tu yang aku rindu dia membebel...
:D
pendek, tunggu aku balik tau...

pendek, pic ni khas tuk kauuu...







i laff u <3 

** err sebenarnye entry ni aku tak plan pun.. ni just tuk luangkan masa aku,.. tak boleh tido punye pasal, keluar la entry yang merapu-rapu ni... :P
bubye... :)

sharing is caring

Saturday, 29 September 2012

0
comment(s)

final oh final


hari ke hari,..
makin dekat dengan tarikh keramat 1 OKTOBER 2012...
aishhh....
tarikh untuk aku berperang untuk perjuangkan masa depan aku,..
cewahhh !

aku masih lena dibuai mimpi...
waktu tidur sering mendahului waktu berjaga...
maknenye???
ayyaaa..
maknenye, aku ni kejenye tdo je laa... = ='
makin hari makin tak sedar diri aku ni...
bukan tak sedar diri or ape, cume tak sedar diri yang aku ni nak final,...
sesuatu yang akan merubah masa depan aku..

lagi 2 HARI nak final...
apa???? 2 HARI????
errr aku mimpi lagi ke nih???
( tepuk2 pipi )



asma oh asma.....
kemana hilangnya mood study....
datanglah kau ke mari...
aku ku serap mu ke dalam otak ku....
dan berkurung la kau di dalam...
fuh fuh fuhhh....
jampi keramat ni selalu aku amalkan, tapi hasilnya???
zzzzzzzz.....

to blog peneman setiaku :
syg, i mintak maaf kat u taw sebab nanti i tak boleh selalu jenguk n skodeng2 u...
sebab i nak fokus final...
( fokus kerrr??? )
nanti i dah setel i punye final, i skodeng u hari2 yer sayang....
kalau mud i rajin nak update time final, i akan update...
u jangan risau, i takkan lupe u... :)

tak sabar menunggu my last paper12 OKTOBER ...

to my readers :
wish me luck !!  :D
muahx !

bubye !


sharing is caring

Friday, 28 September 2012

2
comment(s)

tak sabar :)


hye awak2 semua...
awak2 semua ni dah makan??
kite kenyang makan bihun tomyam..
eemm nyum nyumm...
hehehe...

awak2..
kite happy la hari ni...
tadi abang kite mesej kite taw..
then dia bagitau,kite punye barang dah sampai..
dah lama dah kite tunggu barang tu...

ehem ehem...
amarah keras :: ini bukan dadah okay  ^^

mesti awak2 nak tahu apa ke benda tuh an???
kihkihkih...
nanti jumpe kat next entry tau...
boleh ke awak semua tunggu apa barang yang dimaksudkan tu?????
errr nak tak nak, tunggu je la yekk...

smile :)
haa, tengok gambar atas nih...
nampak macam takde kena mengena kan???
memang takde kena mengena langsung pon... :P
okay u ols...
tunggu next entry tau....
muahx ! :)
..penantian bukan satu penyiksaan, malah ia adalah satu ujian untuk terus bersabar..


sharing is caring

Sunday, 23 September 2012

0
comment(s)

cinta platonik? apa tu??

hye awak awak semua.. :)
hari tu aku cakap aku nak buat entry pasal cinta platonik kan??
okay..
sekarang aku story mory kat u ols keyh...
sampai u ols faham sefaham fahamnya... :D

APA ITU CINTA PLATONIK??

kalau ikut wikipedia, dia cakap :
'cinta platonik adalah sebuah istilah yang dipakai untuk menyebut sebuah perkaitan kasih sayang, tetapi unsur-unsur rasa tarikan secara seksual tidak wujud...'

and.......
mengikut kefahaman aku pulak macam ni :
istilah yang diguna bagi menjelaskan perhubungan intim seorang individu dengan seorang individu yang berlainan jantina ( sahabat ) tanpa berlandaskan sebarang tarikan seksual mahupun fizikal semata-mata...
dia bukan macam ' couple ' ...
diorang berkawan, tapi dalam hati saling berkasih sayang antara satu sama lain..
pendek kata nye, diorang ni memang rapat la..
kalau orang sekeliling tengok, mesti confirm2 la ingat pasangan couple..
sedangkan realitinya, diorang hanyalah sahabat...

kenapa terjadi?? kenapa tak couple je??
mungkin masing-masing kelu untuk meluahkan perasaandan merasakan lebih selesa berkawan..
dan mungkin juga mereka menganggap hubungan akrab mereka akan mula renggang jika meluahkan perkara yang sebenar...

opss yang pentingg,,..
sebenarnya mereka lebih kepada perasaan berkasih sayang...
bukan cinta okayy...
kena alert benda tu..
kihkihkih...

aku rasa, ramai jugak manusia kat Malaysia ni sedang berada dalam situasi ini...
cewaahhh...
ayat aku macam dah buat kajian teliti..
kuikuikuikui...
tapi betul la apa yang aku rasa tu,..
korang pulak?? rasa camtu tak??
renung-renungkan dan selamat beramal.. :)






sharing is caring

Sunday, 16 September 2012

0
comment(s)

demam gangnam style



op opp oopp opppaa gangnam stylee..
hihihihi...
korang pon demam gangnam ke pun??? hehe

aku tak tahu la demam ataupun influenza yang sedang menular kat Malaysia ni..
tarian kuda yg entah pape kan??
tapi yang entah pape tu la dah jd ikutan skrg,..
dah mcm2 kuda yang ada... huhuhu
tp ok lah tuu...
ada jugak la aktiviti bebudak muda dari buat aktiviti tak berfaedah kan... :)

kalau sebelum ni bebudak muda ramai yang bershuffle..
sekarang dah maju setapak la..
ada gangnam pulak...
aku pun suka jugak melayan video pasal gangnam kat you tube tuu..
macam2 yang aku jumpa...

haaa....
ni aku nak share sikit dengan reader aku...
satu video yang sangat best...
jom tengok sini...

video ni memang best gilerr laa...
family diorang memang sangat sangat sangat sporting ...
dah lebih SEJUTA orang yang menonton video mereka tuu...
woowww....
kau ada???
kalah video dato' siti kan... 
huhuhu
kan tak pasal pasal famous family diorang tuu...
aku suka part yang ada nenek diorang... 
comel sgt....


haaa,, ni la ah chong yang gangnam style sangat tuu.. huhuhu 
haishh...
nak lompat lompat jugak la tengok tarian gangnam nii...
kihkihkih...
dah2..
sebelum aku merepek, aku berhenti dulu kat sini...
nanti jumpe lagi di next entry yer...


' HAPPY GANGNAM STYLE ' 


sharing is caring

Tuesday, 19 June 2012

0
comment(s)

tahukah anda ??

aduyaii... sudah 1 pagi..
aku n roomate aku ni pun dah berbulu jerr...tak tahu nak buat apee..
dah level tak leh blah dah tahap kebosanan ni..
tinggal beberapa saat je lagi nak ICU..
bosan punye pasal..

time2 bosan camni, mula la aku bjalan2 kat tenet ni..
yela, melilau2 ape yg bezzz..
rase cam nak update plak,.. 
tetibe rajin .. ngee

rasa nak kongsi something je ngn reader sume...
hehehe...
ni mesti korang tak tahu..
meh baca mehhh...

  1. tahukah anda semasa mengorek hidung manusia tidak bernafas
  2. tidak mengorek hidung selama sebulan boleh menyebabkan kematian akibat kesukaran untuk bernafas
  3. cacing kerawit boleh hidup sehingga bertahun-tahun di dalam perut manusia tanpa keluar bersiar-siar
  4. di Barat Thailand, garam telah digantikan dengan hingus manusia di dalam masakan
  5. bersin sambil menutup mata boleh menyebabkan kerosakan otak
  6. 98.76 manusia di dunia tidak tahu fungsi pusat pada tubuh mereka
  7. di Malaysia, guli merupakan sejenis permainan tetapi di Tropico City ia merupakan senjata berbahaya
  8. secara purata, manusia tidak mampu menjilat hidung sendiri
  9. Estatico Island merupakan satu-satunya negara yang tidak mempunyai penduduk
  10. siamang mampu berlari lebih pantas daripada manusia
  11. menahan berak lebih daripada seminggu boleh menyebabkan lumpuh
  12. secara keseluruhan, babi dan anjing merupakan haiwan favorite manusia apabila memaki hamun
  13. pada tahun 2020, nama seperti bujuk,tengkuluk,jenab,deraman,senah akan pupus dari facebook kerana nama-nama sebegitu dianggap tidak urban lagi
  14. tahukan anda fakta-fakta di atas hanyalah rekaan semata-mata


hihihihihihihi
beznyerr kenekan reader,... :D
tamo marah2 taw. nnti cepat tua..
tp bila fikir balik, cam betol jugak.. 

ok lahh..
dah puas kenekan orang, aku nak masuk tido dahh..
 jumpe lagi kat next coming entry.. 
 :)


sharing is caring

Monday, 18 June 2012

0
comment(s)

blog bersawang

auuucaaakkk   !!!
cik myza kembali lagii.... !!
wahhhh...pejam celik pejam celik dah 2bulan blog ni b'sawang...
al maklumlah, 2bulan kat kampungg..
aisshh,mula lah menjalankan aktiviti remaja kat kampung.. kihkihkih
aku ni kalau dah balik kampung, memang hooray2 laa..
blog pon bersawang laaa jawabnyeeee..  :D

tp rindu jugak nak m'update blog..
tambah2 lagi, byk yg aku nk story mory.. 
( story kerr )  O.o
hihihhi

dah 2 bulan menyepi, rasa tak bape nak pandai plak update blog.. ngeeee
tapi tak pee..
lepas ni insyaAllah aku akan terus aktif update..
untuk terus memberikan info & berkongsi cerita dgn reader smua..





sharing is caring

Saturday, 16 June 2012

0
comment(s)

masa

tup tap tup tap...
pejam celik pejam celik skjap je masa ni blalu...
ibarat roda yg bputar..
kalau la masa tu boleh diundur, tentu2 byk bnda yg nak diubah..
tp, kalau la boley buang perkataan KALAU tu kan... :)

kalau la masa boleh diundur ??
wahh3 ! aku la org ptama pling bahagia..
byk kelemahan yg perlu dibaiki..
tp sbnrnya, klemahan itu lah yg mmbuatkan kita lbih matang dan memberi semangat baru tanpa mngenal erti putus asa dlm diri aku ni..
  hmm.. kalau masa ley undur, dah lame aku buat............................................

  1. aku nk masuk balik dlm perut mak aku n nk tgk muka bidan yg sambut aku time mak aku bersalin.. kihkihkih
  2. nak patah balik time aku tadika dedulu.. nk snap gmbar time men kejar2 alik tadika.. :D
  3. pastuh, aku nk ke zaman skolah rndah.. nk kasi kad ujian yg aku tak kasi kat abah aku.. haha.. cikgu suh kasi kat abah suh sign, aku ape ag, cipta sign sndiri la.. hahaha  tkod nyer pasal.. ngeee
  4. dah nek zaman skolah menengah, aku nak blaja men bola tampar, nak hempuk kat kepala mamat poyo yg uat kaki aku injured.. haprakk tol mamat tuh.. grrr..

hadoii.... byk lagi yg aku nak buat.. 
hehehe
haloba plak aku nii.. :P

masa yg brlalu tak smestinya indah dan tak semestinya suram..
tp gunalah setiap detik waktu kita sbaik2nya...
sama ada kita bgmbira mahupun sedih, anggaplah itu sbagai nikmat hidup yg kita terima dariNya..
 wallahu'alam..

Daripada Anas bin Malik r.a. berkata: Rasulullah saw. bersabda; "Tidak akan terjadi qiamat sehingga masa menjadi singkat maka setahun dirasakan seperti sebulan dan sebulan dirasakan seperti seminggu dan seminggu dirasakan seperti sehari dan sehari dirasakan seperti satu jam dan satu jam dirasakan seperti satu petikan api". 




sharing is caring