Monday, 19 November 2012

10
comment(s)

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE


hai awak2.... aku nak ajak korang berAktiviti nih.. ( bodohnye ayat aku ni ).. errr ape kate korang join GA kat atas ni... ala, bukan susah pon, mudah je.. semudah ABC.. hehehee.. try la join GA ni.. mane la tahu kot2 tuah korang menang.. InsyaAllah... korang nak tahu camne kan?? ha, korang klik je la kat gamba atas tuh.. aku dah letak link dah.. pandai2 la korang memahami syarat dan terma GA tuh... ( ayat cliche ) ala, tak ambil masa lame pon, 5minit je dah boleh post entry kan3?? okay la, aku nak tag jugak kat blogger yang selalu skodeng aku punye blog ni... hope korang pon join jugak ye GA nie.. ape tu orang cakap, sharing is caring kan... :) 

aku nak tag kat ::

 **dah alang2 korang baca entry aku kan, meh la follow aku sekali ( promote sket )... 

sharing is caring

Friday, 16 November 2012

6
comment(s)

MENUNGGU HARI ESOK



wooooaaahhhh!!
waiting for tomorrow????? 
is this the most beautiful moments that I wait for so long?
of course la derrr..
esok last day aku praktikal kat hospital kajang... yeyy!!!
lepas tu boleh la aku horaayyy nak balik kampung...
sape nak ikut aku balik kg? jommmm.... terengganu je, yang lain tak payah :P
p/s :: tambang sendiri keyhh.. hehehe

wey, kampung halaman sedang menunggu kepulanganku.. :)
aku dah plan banyak benda kat kg ni,. siap list aktiviti lagi.. hahaahaha.. semangat giler nak balik...
secara automatik aku akan jadi vvip bile balik kampung...puihhhh!! ade je aktiviti aku buatt,,.. memang tak lekat kat rumah lerr siang hari..

okay blog, bersedia la untuk bersawang lagi...ceeee... dah tahu kot, blog aku akan bersawang bile aku balik kampung.. yela, bila dah balik sane, laptop pon akan jadi sarang tikus... hahaha... aku akan update new entry bile aku dah masuk sem baru.. ala tak lame pon, cuti aku 2 minggu je..

sedih kan?? orang lain dapat cuti sem sebulan lebih, tapi aku pulak 2 minggu je dapat.. aisehh...
hope dato' Sahul baca entry aku nih... kihkihkih.. sekurang2nya dia tahu jugak bebudak nursing tak dapat banyak cuti... dato' Sahul, kesian la kami ni pelajar nursing UITM Puncak Alam yang tak dapat cukup masa bersama keluarga seperti student lain.. :)

okay la, aku nak siapkan uniform aku untuk last day praktikal esok... harap semua berjakan dengan lancar.. amin... untuk kawan2 yang akan pulang ke kampung, berhati2 di mana saja anda berada... 


 mood > > >  m e n g h i t u n g h a r i  


sharing is caring

Tuesday, 13 November 2012

9
comment(s)

AinHaqis' Giveaway


hai korang.,.jom join AinHaqis giveaway... korang juz klik je kat gambar kat atas ni taw...
tenx  :)

tag kat korang yang ohsem  :D

sharing is caring

4
comment(s)

happy deepavali

hai korang...
lamenye aku tak blogwalking...rindu pulak nak skodeng blog ohsem korang tu...almaklumlah aku sibuk menjalani rutin harian aku kat hospital...
oh, lupe.. minggu ni aku dapat praktikal kat hospital kajang...perghhh.... jauh beza dengan hospital yang aku pernah pergi sebelum ni...
sebelum ni aku pernah praktikal hosp klang, hosp sg buloh, hosp selayang...
bila dah dapat kajang, semua berbeza... 
yela, hospital lain bertingkat2, tapi kat kajang, ade 3 tingkat je...
sangat sempit,.. tapi takpe lah...
yang penting aku dapat jugak tolong orang sakt kan.. 
alhamdulillah....

eh, kenapa aku buat entry nih? ape kena mengena dengan aku praktikal????
camni hah citernyee...
pesakit aku kebanyakannye hindu...so, semalam agak sedih la tengok diorang...baring2 kat katil, setiap masa tengok jam...tunggu masa yang ditunggu2 nak merayakan deepavali..
macam kita jugak orang ISLAM, mesti sedih kan kalau beraya kat hospital...

yang lagi sedih, ada aunty tu, dia baru je lepas operation potong kaki...
dia cakap kat aku dia sedih sebab esok nak raya, dah dua2 kaki takde...asalnya kaki kanan je yang takde...

tup tup, kene buang jugak yang kiri.. sebab ade infection... tambah2 lagi, dia ade diabetes mellitus...
memang tak boleh nak biarkan..
so, kita ni yang masih cukup tangan, kaki dan segalanya, bersyukur lah dengan apa yang kita ada... gunakan sebaik2nya... insyaAllah...
berbalik topik entry kita, korang tahu macam mana perayaan deepavali tu dirayakan?? haaa, yang tak tahu tu meh nak kongsi ngan korang..

info mengenai perayaan deepavali ::
seperti yang kita tahu, perayaan ini disambut oleh masyarakat hindu.. biasanya dirayakan dalam bulan Oktober atau November iaitu pada bulan gelap yang bernama ' aippasi '.. so, diorang akan pasang pelita sebab percaya bahawa kecerahan mengatasi kegelapan, kebaikan mengatasi kejahatan, keadilan mengatasi kezaliman dan kebijaksanaan mengatasi kejahilan... pada pagi hari, mereka akan menyucikan tubuh badan dengan memakai sedikit minyak di kepala dan mandi.. pendek kata, mandi minyak laa..  dan kemudian mereka akan bersembahyang.. tak kisah la di rumah atau di kuil... lepas sembahyang, mereka akan berkunjung ke rumah saudara mara dan surirumah akan menyediakan kotak2 berisi manisan dan membawa apabila berkunjung ke rumah saudara mara.. rangoli ( lukisan yang dibuat daripada tepung beras berwarna-warni) akan menyambut tetamu di depan rumah,..




okayy....dikesempatan ni.. aku nak ucapkan HAPPY DEEPAVALI kepada semua masyarakat hindu... :)



sharing is caring

Saturday, 3 November 2012

14
comment(s)

welcome november

hai korang :)
say welcome to november.. :)
pejam celik pejam celik dah masuk bulan november...
lagi 2bulan nak menjelang tahun 2013... aishh..
cepat tul masa berlalu kan...



ada 3 tarikh penting bulan november ni...
## 7 NOVEMBER - b'day akak aku
## 16 NOVEMBER - bday abang aku
### 17 NOVEMBER -- mau balik kampung !!!!!!! yeeeehhaaaa....

januari --> februari --> mac --> april --> mei --> jun --> julai --> ogos --> september --> oktober
ape aku buat selama 10 bulan tahun ni weh???? toink toink toinkk!!
 okay, kau buang masa dah 10 bulan asma oiii...
bile agaknye aku nak pandai gunakan masa dengan betul...tak efficient langsung hidup aku selama 10 bulan... aduyaiii runsing denn...
macam ni nak kahwin????? puihhhh...! karang suami ke mana, anak ke mana,.. terkontang-kanting... kihkihkih... mungkin aku dah jadi calon reject disebabkan entry ni.. hahahahha...

sekarang dah november...
kesedaran perlu dipertingkatkan... ceewaaahhh !! ape yang aku sedar 1 je.... umur akan naik satu anak tangga,.... haayyyaaaaaaaaa..... tulunnnnnnn laaa.... **kalau la boleh kembali zaman kanak2...... hehe

tuk reader aku, korang punye azam tahun ni dah tercapai belum??? haaa, kalau belum tu, jangan duk sibuk azam baru tahun depan la yerr... anjak je azam lame... kuikuikui...

okay, chau dulu la yer...
selamat skodeng, selamat singgah, selamat membaca, selamat mengomen dan selamat segala-galanya...
muahhh!!! 

sharing is caring